Dulceaţă de pepene galben
Ştiai că, în urmă cu 400 de ani, spaniolii au adus în Europa, de pe continentul american, secretul conservării fructelor folosind trestia-de-zahăr? Bucură-te şi astăzi de această "descoperire" şi prepară o dulceaţă rafinată de pepene galben.
Ingrediente
1 ½ kg zahăr 3 kg pepene galben, curăţat şi tăiat cuburi zeama de la 2 lămâi
Mod de preparare
Într-un vas pui pepenele şi zahărul, stropeşti cu zeama de lămâie, şi laşi peste noapte. A doua zi, amesteci uşor şi pui la fiert. Laşi pe foc până când se încheagă siropul.
Torni dulceaţa în borcane sterilizate, închizi ermetic şi laşi la răcit la temperatura camerei. Dacă doreşti un gust inedit poţi pune şi una sau două păstăi de vanilie.
Le tai pe jumătate, le scoţi seminţele pe care le pui la fiert odată cu restul ingredientelor şi, dacă vrei, înainte de a închide borcanele poţi pune aici şi păstăile de vanilie.