Fasole bătută cu ceapă călită şi usturoi

În zilele de post sau ori de câte ori ai poftă, fă repede această reţetă de fasole bătută cu ceapă călită şi usturoi. Adaugă murături şi pâine prăjită şi vei avea o masă boierească.
De ce ai nevoie pentru fasole bătută cu ceapă şi usturoi
350 g fasole albă
5 cepe
200 ml ulei
5-6 căţei de usturoi
100 ml suc de roşii
sare
piper
Cum se prepară fasolea bătută cu ceapă călită şi usturoi
Înmoi fasolea peste noapte în apă, a doua zi o scurgi şi o pui din nou la fiert în apă cu sare, până când se înmoaie. O scurgi, dar păstrezi o parte din zeamă.
Toci cepele şi le căleşti în ulei până când se înmoaie. Torni sucul de roşii şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Zdrobeşti usturoiul, pasezi fasolea, o amesteci cu usturoiul, sare şi torni din zeama îm care au fiert până obţii consistenţa dorită.