Foietaj delicios
Dificultate mica 4 porţii Preparare: 30'
1 foaie aluat de foitaj
200 g salam
250 g măsline negre
400 g roşii cherry
busuioc proaspăt
1 gălbenuş
100 g parmezan
busuioc proaspăt
sare
ulei de măsline
Tai din aluatul de foitaj pătrate potrivit de mari. Cureţi feliuţele de salam şi le tai jumătăţi. Speli roşiile şi le ştergi cu şerveţele de bucătărie. Le tai jumătăţi. Baţi gălbenuşul, îl amesteci cu parmezan şi sare, după gust. Aşezi bucăţile de foitaj într-o tavă pe hârtie de copt, le ungi cu amestecul de ou şi parmezan şi aşezi feliuţele de salam. Continui cu roşiile şi apoi introduci forma la cuptor, până se rumeneşte aluatul de foitaj. Adaugi măslinele. Stropeşti cu ulei de măsline. Toci o parte din busuioc şi-l presari, dar pui şi câteva frunze pentru decor.