Foietaj delicios

foietaj jpeg

Dificultate mica 4 porţii Preparare: 30'

1 foaie aluat de foitaj

200 g salam

250 g măsline negre

400 g roşii cherry

busuioc proaspăt

1 gălbenuş

100 g parmezan

busuioc proaspăt

sare

ulei de măsline

Tai din aluatul de foitaj pătrate potrivit de mari. Cureţi feliuţele de salam şi le tai jumătăţi. Speli roşiile şi le ştergi cu şerveţele de bucătărie. Le tai jumătăţi. Baţi gălbenuşul, îl amesteci cu parmezan şi sare, după gust. Aşezi bucăţile de foitaj într-o tavă pe hârtie de copt, le ungi cu amestecul de ou şi parmezan şi aşezi feliuţele de salam. Continui cu roşiile şi apoi introduci forma la cuptor, până se rumeneşte aluatul de foitaj. Adaugi măslinele. Stropeşti cu ulei de măsline. Toci o parte din busuioc şi-l presari, dar pui şi câteva frunze pentru decor.