Friptură de viţel la cuptor

2 shutterstock 229676923 jpg jpeg

O friptură cu sos şi garnitură pentru prânz este binevenită.

Ingrediente

1kg carne de viţel (pulpă sau vrăbioară fără) 200 ml vin roşu demisec ulei coriandru cimbru sare piper 2-3 cartogfi 2 ardei graşi 1 dovlecel 8 roşii cherry 5-6 căţei usturoi

Mod de preparare

Speli bine carnea, o cureţi de pieliţe şi presari sare, piper, cimbru şi coriandru, pe ambele părţi. Încingi puţin ulei într-o tigaie adâncă şi rumeneşti carnea pe toate părţile.

Cureţi legumele şi le tai în bucăţi mari, mai puţin roşiile, pe care le laşi întregi. Le stropeşti cu ulei, potriveşti de sare şi piper şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu ulei. Aşezi carnea în mijloc, torni vinul şi 200 ml apă şi dai la cuptor, 1 h şi 30 de minute, la foc mediu sau până ce carnea e bine pătrunsă şi rumenită.

FOTO Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg