Friptură picantă la grătar

friptura picanta jpeg

Dificultate mică Porţii 4 Preparare 2h 30’

Ingrediente:

500 g muşchi de vită

200 ml ulei

½ linguriţă piper roşu măcinat grosier

½ linguriţă fulgi de ardei roşu

½ linguriţă cimbru măcinat

½ linguriţă chimen măcinat

½ linguriţă oregano mărunţit

2-3 căţei de usturoi

sare

Speli carnea şi o usuci pe şerveţele de bucătărie. Pui într-un castron uleiul şi condimentele, usturoiul zdrobit, însă fără sare, deoarece va întări carnea. Aşezi carnea în castronul cu marinada. Laşi la marinat 2-3 ore, la frigider. Pui carnea pe grătar şi o laşi 6-7 minute, pe fiecare parte. În momentul servirii sărezi friptura şi decorezi platoul cu frunze de salată şi roşii.