Gogoşi cu prune

gogosi cu prune jpeg

Am primit reţetă de gogoşi cu prune de la doamna Trica Viorica, jud.Valcea. Aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa retete@click.ro.

Ingrediente:

1 ou 40 g zahăr 1 praf de sare 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 40 g unt topit 1/2 cubuleţ drojdie proaspătă 250 ml lapte călduţ 250 g făină (plus pentru prelucrat) 20 prune 20 cubuleţe de zahăr ulei pentru prăjit 1/2 linguriţă praf de scorţişoară 50 g zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un castron, se face în mjloc o adâncitură, în care se pune zahărul, sarea şi coaja de lămâie. Se bate oul şi se toarnă împreună cu untul, pe marginea făinei. Se dizolvă drojdia în lapte călduţ şi se amestecă.Se adaugă laptele cu drojdia la celelalte ingrediente din castron şi se frământă totul cu spiralele mixerului până se obţine un aluat lipicios. Se acoperă şi se lasă să crească 30 de minute într-un loc cald. Se spală prunele, se crestează pe lung şi se îndepărtează sâmburii.

Se introduce în fiecare prună câte un cubuleţ de zahăr. Se frământă bine aluatul 5 minute pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi se lasă să crească 15 minute. Se întinde aluatul subţire şi se taie 20 de dreptunghiuri de aproape 8x4 cm. Pe fiecare dreptunghi se aşazp câte o prună care se înveleşte cu aluatul. Se încinge ulei într-o cratiţă mare şi se prăjesc gogoşile până devin aurii. Se scot şi se scurg pe un şervet absorbant. Se presară cu scorţişoară şi cu zahăr vanilat.

image

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim