Gratin de fasole verde cu roşii şi caşcaval

Pentru un prânz sau cină uşoară, încearcă un gratin de fasole verde cu roşii, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente 500 g fasole verde proaspătă sau congelată 4 ouă 300 g caşcaval ras 5 linguri lapte 6 roşii sare unt, pentru uns pesmet
Mod de preparare
Opăreşti roşiile spălate, 1 minut, în apă clocotită, le scoţi, le scufunzi în apă rece 1 minut, le descojeşti şi le tai jumătăţi. La fel procedezi şi cu fasolea,
o ţii 10 minute în apă cu sare, o scurgi şi o laşi să se răcească. Dacă este congelată, o pui aşa în apă, nu o decongelezi. Ungi o tavă termorezistentă cu unt şi o presari cu pesmet.
Aşezi un strat de păstăi, unul de roşii şi încă unul de păstăi. Separat, amesteci ouăle bătute cu laptele şi cu 150 g de caşcaval, apoi le torni peste legume, iar deasupra presari restul de caşcaval. Laşi tava la cuptorul încins până când se gratinează.