Mâncare de carne cu prune uscate. Reţetă gustoasă ca la mama acasă.

„Dacă perele, merele, gutuile intră mai rar în tocăniţele noastre, în schimb prunele uscate îşi petrec toată iarna în cămară şi în cratiţa românească, trăind binişior, pe lângă cartofi, varză şi fasole, cu tot felul de cărnuri şi afumături“, scrie Radu Anton Roman în cartea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“. Ne-a inspirat şi pe noi, motiv pentru care vă propune această reţetă de mâncare cu carne şi prune uscate.
Ingrediente pentru 6 porţii de mâncare cu carne şi prune uscate
1 lingură făină 1 ceapă 1 kg prune uscate 1 kg carne de viţel, mai grasă 1 lingură zahăr 50 g unt sare piper
Mod de preparare pentru 6 porţii de mâncare cu carne şi prune uscate
Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în unt până devine arămie. Toci ceapa şi o căleşti lângă carne. Stingi cu apă şi laşi la fiert în oala acoperită cu capac cam o oră. Scoţi sâmburii de la prune şi desfaci făina în puţină apă caldă. Înmoi zahăruil într-o tigaie mai mică şi stingi cu două linguri de apă. Pui toate ingredientele lângă carne în oală şi laşi pe foc până se umflă prunele.