Mâncare de castraveţi acri şi carne de porc

mancare castraveti acri carne porc jpeg

Mai veţi nişte castraveţi acri prin vreun borcan din debara? Nu ştiţi ce să faceţi cu ei? Nimic mai simplu. Puteţi prepara o gustoasă mâncare de castraveţi acri şi carne de porc tocmai bună pentru aceste zile de sfârşit de primăvară când facem curăţenie prin cămară şi facem loc pentru produse de sezon şi alte conserve.

Mâncare de castraveţi acri şi carne de porc - Ingrediente

400 g carne de porc 1 ceapă mare 4 castraveţi acri 3 linguri ulei 50 ml pulpă de roşii 1 lingură pastă de roşii 50 ml vin alb sec 1 lingură făină 2 căţei de usturoi 1 foaie de dafin mărar pătrunjel sare piper

Mâncare de castraveţi acri şi carne de porc - Mod de preparare

Se taie carnea bucăţi potrivite, se rumeneşte câteva minute pe toate părţile, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se continuă călirea încă 2-3 minute. Se stinge cu 300 ml apă caldă, se

adaugă castraveţii tăiaţi bucăţi şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 30 de minute. Când carnea şi castraveţii sunt bine pătrunşi, se adaugă pulpa de roşii şi făina frecată cu vinul şi cu pasta de roşii, usturoiul feliat, foaia de dafin şi verdeaţa tocată mărunt. Se condimentează cu piper şi sare, după gust, şi se lasă să mai fiarbă încă 10 minute. Se serveşte caldă.