Mâncare de ciuperci cu sos de smântână

mancare de ciuperci cu sos de smantana jpeg

De multe ori preferăm să preparăm mâncăruri simple. Fie din comoditate, fie din lipsă de timp, fie pentru că nu ne pricepem la altceva mai complicat. Astăzi ne-am simţit un pic leneşi, poate şi de la vreme ade afară şi am gătit o mâncare de ciuperci cu sos de smântână. O poţi face şi tu!

Mâncare de ciuperci cu sos de smântână - Ingrediente

7-8 ciuperci 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri smântână 50 g caşcaval 1 lingură unt sare piper

Mâncare de ciuperci cu sos de smântână - Cum se prepară

Se taie ceapa mărunt, usturoiul se zdrobeşte şi ciupercile se feliază. Se călesc împreună cu două linguri de ulei până scade zeama lăsată de ciuperci, iar ceapa se înmoaie şi îşi schimbă culoarea. Se adaugă smântâna, sare şi piper, după gust. Se toarnă compoziţia de ciuperci într-o formă termorezistentă unsă cu unt, se rade caşcaval deasupra şi se lasă la cuptor circa 10-15 minute. ;âncarea de ciuperci cu sos de smântână se serveşte fierbinte, alături de o garnitură de cartofi fierţi sau prăjiţi.