Mâncare de fasole boabe cu gălbiori
Gălbiorii sunt foarte uşor de recunoscut şi de către ciupercarii amatori. Sunt ciuperci comestibile, cu miros şi gust ca de caisă, şi cu un renume internaţional pe măsură; dar faima lor nu se datorează în aşa de mare măsură mirosului sau gustului său specific, cât ...faptului că este o ciupercă arhi-răspândită pe întreg globul pământesc. Aşa că vă invităm la mâncare de fasole boabe cu gălbiori.
Mâncare de fasole boabe cu gălbiori - Ingrediente
500 g fasole boabe 400 g gălbiori 400 g cârnaţi afumaţi 1 ceapă verde 1 ardei iute 1 praf de sare 2-3 linguri ulei
Mâncare de fasole boabe cu gălbiori - Mod de preparare
Pui de seara fasolea la înmuiat, iar a doua zi o fierbi. După ce a dat în câteva clocote îi schimbi apa şi o pui din nou la fiert. Când este aproape gata adaugi gălbiorii şi mai laşi să fiarbă 15-20 de minute. Potriveşti de sare. Între timp, tai cârnaţii felii şi-i prăjeşti în ulei. Scurgi apa şi gălbiorii şi-i adaugi peste cârnaţi. Laşi la călit 1-2 minute. Înainte să serveşti, pui ceapa şi ardeiul tăiat feliuţe.