Mâncare de fasole verde cu cartofi şi carne la cuptor

mancare de fasole verde cu cartofi si carne la cuptor jpeg

Când vine vorba de fasole verde, ne vin tot felul de feluri de mâncare diverse, deosebite şi gustare pe care le-am putea prepara. Dacă suntem şi în criză de timp şi vrem să pregătim ceva rapid, lista acestora se micşorează. Această mâncare de fasole verde cu cartofi şi carne de la cuptor este exact de ceea ce ai nevoie atunci când nu prea ai mult timp la dispoziţie.

Mâncare de fasole verde cu cartofi şi carne la cuptor - Ingrediente

300 g fasole verde 3 cartofi 300 g carne tocată 2 cepe 1 căţel de usturoi 100 ml supă de legume 150 ml smântână ulei sare piper

Mâncare de fasole verde cu cartofi şi carne la cuptor - Preparare

Cureţi cartofii de coajă, îi tai felii, îi rumeneşti puţin în ulei bine încins şi îi aşezi într-un vas termorezistent. Separat, căleşti carnea tocată împreună cu ceapa rasă şi căţelul de usturoi zdrobit, până scade zeama lăsată de carne. Condimentezi cu sare şi piper şi o adaugi în vasul termorezistent peste cartofi. Fierbi fasolea în apă cu sare circa 10 minute, o strecori şi o adaugi în vasul termorezistent. Acoperi cu supa de legume, condimentezi cu sare şi piper, ­dacă mai este nevoie, şi introduci vasul la cuptor pentru 35 de minute, până scade zeama. Serveşti mâncarea caldă de fasole verde cu cartofi şi carne la cuptor garnisită cu smântână.