Mâncărică de porc în stil italian

mancarica de porc in stil italian jpeg

O reţetă perfectă pentru o masă de prânz festivă sau chiar pentru sărbători. Această mâncărică de porc picantă se potriveşte de minune cu o mămăliguţă sau chiar cu turtiţe făcute în casă şi o salată verde proaspătă. Acompaniată de un vin roşu, este absolut perfectă.

  • Porții: 5
  • Timp total: 6 ore
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 5h 30
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

2 linguri de ulei de măsline o jumătate de kg de pulpă de porc sare piper negru măcinat o ceapă mare tocată mărunt 3 căţei de usturoi pisaţi o rădăcină de ţelină tocată mărunt o jumătate de cană de vin roşu o cană de roşii pasate

1 linguriţă pudră chilli

Mod de preparare

Încingeţi ulei într-o crăticioară pusă pe foc mediu. Asezonaţi pulpa de porc cu sare şi piper şi lăsaţi-o la prăjit timp de 10 minute, până capătă o culoare maronie. Transferaţi apoi carnea pe o farfurie şi puneţi în cratiţă la călit, ceapa, ţelina şi usturoiul. Se lasă pe foc aproximativ 5 minute. Se toarnă apoi vinul şi se amestecă cu o lingură de lemn. Se dă focul mai încet, se adaugă din nou carnea de porc împreună cu roşiile şi se lasă între 4 şi 8 ore. La sfârşit, carnea de porc se va tăia în bucăţele mici.