Mini pateuri cu bacon, roşii şi brânză feta

rolls jpeg

Astăzi vă arătăm cum să pregătiţi în casă mini pateuri delicioase cu bacon, roşii şi brânză feta.

Ingrediente:

un ou bătut 225 de grame de făină 175 de grame de unt 10 fâşii de bacon, tăiate mărunt 100 de grame de roşii, tăiate mărunt 100 de grame de brânză feta fărâmiţată busuioc tocat

Mod de preparare:

Într-un bol, turnaţi făina şi un praf de sare. Radeţi în el şi untul. Amestecaţi bine până când untul se omogenizează cu făina. Turnaţi 150 de ml de apă caldă, amestecaţi aluatul cu mâinile şi lăsaţi-l la răcit timp de 30 de minute. Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Pe o suprafaţă tapetată cu făină, întindeţi aluatul cu sucitorul şi tăiaţi-l în două. Într-un colţ, presăraţi jumătate din cantitatea de şuncă, roşii şi brânză feta. Celălalt colţ îl veţi unge cu oul bătut şi veţi rula această parte peste cea cu ingrediente, formând un sul. Apoi tăiaţi pateurile(cam 3 cm pentru fiecare). Faceţi un "v" cu foarfeca pe fiecare în parte. Procedaţi la fel şi cu cealaltă bucată de aluat. Se lasă la cuptor timp de 15-20 minute, până când pateurile capătă o culoare aurie.

Foto: bbcgoodfood.com