Minitarte cu gutui

minitarte cu gutui jpeg

Gutuile sunt bogate în vitamina C, fibre şi antioxidanţi, ceea ce înseamnă că sunt excelente medicamente naturale. Au acţiune antiseptică, antiinflamatoare şi diuretică, iar antioxidanţii ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Dacă vei prepara aceste minitarte cu gutui vei beneficia de aroma şi gustul acestor fructe.

Minitarte cu gutui - Ingrediente

Pentru aluat 150 g de unt 1 ou 200 g făină 50 g zahăr

4-5 gutui

100 g zahăr

500 ml apă

zeama de la ½ lămâie

200-300 g mure proaspete, opţional

Minitarte cu gutui - Mod de preparare

Pentru umplutură, pui apa la fiert cu zahărul şi zeama de lămâie. Cureţi gutuile de coajă, cotoare şi de căsuţa cu seminţe. Le tai cubuleţe şi le adaugi când începe să clocotească apa. Laşi la fiert aproximativ 30 de minute, până se îngroaşă siropul şi le dai la răcit. În acest timp, pregăteşti aluatul. Baţi oul, îl freci apoi cu untul puţin moale. Adaugi zahărul şi făina. Amesteci până obţii un aluat omogen, pe care îl bagi la frigider cât timp se răcesc gutuile şi siropul, îl scoţi şi îl întinzi cu sucitorul. Cu gura unui pahar decupezi 8 cercuri de aluat. Le întinzi în fiecare formă de minitartă, inclusiv pe pereţi şi ungi cu unt. Înţepi din loc în loc cu furculiţa. Aşezi fructele în forme şi torni siropul. Dacă vrei, poţi pune şi câteva mure deasupra. Dai la cuptorul încins şi le scoţi după 30 de minute. Poţi presăra, după gust, un pic de zahăr.