Mititei, reţetă tradiţională
Pentru a fi sigur că ai cumpărat carne proaspătă, aceasta trebuie să aibă culoarea roz, să nu fie lipicioasă la atingere şi să miroasă a proaspăt. Carnea veche are un miros înţepător, îşi schimbă culoarea şi e uşor lipicioasă când o tranşezi. După ce te asiguri că ai luat carnea potrivită, urmează această retetă de mititei pentru a "te linge pe degete".
Ingrediente Mititei
- 500 g carne de vacă din zona cefei (împănată cu grăsime)
- 200 g carne de miel
- ½ linguriţă piper măcinat
- 1 praf de bicarbonat
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 căpăţână usturoi
- sare
- muştar
- cartofi prăjiţi
Preparare Mititei
Treci de trei ori carnea prin maşina de tocat, o amesteci cu piperul, cimbrul, sare, după gust, şi bicarbonatul diluat cu o lingură de apă. Separat, zdrobeşti usturoiul, îl amesteci cu 3 linguri de apă, apoi îl strecori. Amesteci zeama de usturoi cu tocătura, frământând-o bine cu mâna, până este absorbită complet zeama.
Laşi compoziţia 3 ore la rece. Din pasta de mici, modelezi, cu palmele ume zite în apă rece, mititei potriviţi ca mărime, îi aşezi pe un platou şi îi laşi să stea la rece maximum 30 de minute.
Încingi grătarul, îi aşezi şi îi laşi să se rumenească pe fiecare parte. Îi serveşti calzi, cu muştar sau cartofi prăjiţi.
Poftă bună!