Mousse de fructe

mousse jpeg

Vrei să pregăteşti câteva bunătăţi delicioase cu fructe de sezon sau chiar cu unele exotice? Nimic mai simplu! Îţi trebuie doar puţină inspiraţie şi… vei obţine un curcubeu de arome care te va încânta.

Dificultate medie Porţii 6 Preparare 45’

Ingrediente:

500 g piersici coapte

2 linguriţe gelatină

2 albuşuri

2 gălbenuşuri

60 g zahăr

1 lingură smântană

1 lingură esenţă vanilie

zeama de la 1/2 lămâie

1 vârf cuţit ghimbir ras

pudră de scorţisoară

baton de scorţişoară

Mod de preparare:

Înmoi gelatina 5 minute în puţină apă rece. Cureţi de coajă piersicile şi le dai la blender cu zeama de lămâie şi jumătate din cantitatea de zahăr. Baţi gălbenuşurile cu zahărul rămas până se topeşte şi pui la bain-marie. Amesteci continuu şi când a început să facă bule, apoi dai deoparte. Laşi la răcit. Scurgi excesul de apă din gelatină dacă este cazul şi apoi adaugi 2 linguri de apă clocotită. Amesteci continuu până se dizolvă.

Torni peste piersici şi adaugi galbenuşurile răcite. Amesteci continuu. Baţi albuşurile spumă, până se întăresc. Într-un alt vas, baţi smântâna cu vanilia şi ghimbirul şi adaugi compoziţia peste amestecul de piersici cu gălbenuşuri. Apoi cu o spatulă de silicon, adaugi albuşurile şi amesteci de sus în jos, astfel încât să se păstreze aspectul aerat. Dai la frigider o oră şi apoi ornezi mousse-ul după gust.