Orez cu lapte glazurat cu caramel

prez cu lapte jpeg

Dificultate mică Porţii 5 Preparare 50’

Ingrediente:

1 l lapte

150 zahăr

150 g orez

1 baton scorţişoară

bucăţi de coajă de la o portocală sau de la o lămâie

Pentru glazura de caramel

100 g zahăr brun

20 g unt

3 linguri de smântână grasă

75 zahăr pudră

1 linguriţă esenţă vanilie

Mod de preparare:

Speli orezul în 5-6 ape şi-l scurgi bine. Pui laptele la fiert cu coaja de portocală sau de lămâie şi batonul de scorţişoară. După ce a dat în clocot le scoţi din lapte.

Adaugi orezul şi mai ţii pe foc încă 20 de minute. Amesteci din când în când.

Adaugi zahărul şi mai fierbi circa 15 minute, până când orezul e complet fiert. Torni orezul în vase mici Ramekin.

Pentru glazură, topeşti zahărul, ai grijă să nu-l arzi, dai focul la minim şi adaugi untul. Adaugi smântâna şi amesteci continuu 1-2 minute până când sosul începe să se lege şi dai vasul deoparte. Torni glazura de caramel peste orezul cu lapte.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg