Orez cu lapte glazurat cu caramel
Dificultate mică Porţii 5 Preparare 50’
Ingrediente:
1 l lapte
150 zahăr
150 g orez
1 baton scorţişoară
bucăţi de coajă de la o portocală sau de la o lămâie
Pentru glazura de caramel
100 g zahăr brun
20 g unt
3 linguri de smântână grasă
75 zahăr pudră
1 linguriţă esenţă vanilie
Mod de preparare:
Speli orezul în 5-6 ape şi-l scurgi bine. Pui laptele la fiert cu coaja de portocală sau de lămâie şi batonul de scorţişoară. După ce a dat în clocot le scoţi din lapte.
Adaugi orezul şi mai ţii pe foc încă 20 de minute. Amesteci din când în când.
Adaugi zahărul şi mai fierbi circa 15 minute, până când orezul e complet fiert. Torni orezul în vase mici Ramekin.
Pentru glazură, topeşti zahărul, ai grijă să nu-l arzi, dai focul la minim şi adaugi untul. Adaugi smântâna şi amesteci continuu 1-2 minute până când sosul începe să se lege şi dai vasul deoparte. Torni glazura de caramel peste orezul cu lapte.