Pâine cu malai
Am primit reţetă de pâine cu mălai de la doamna Cojan Clementina, Jud. Bistrita-Nasaud. Aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente:
200 gr malai fin 300 gr faina alba 300 ml apa 25 gr drojdie o lingura ulei o lingurita sare
Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă mălaiul, făina şi sarea. Drojdia se fărâmiţează şi apoi se desface cu puţină apă călduţă. Se face o adâncitură în făină, se pune drojdia.
Se adaugă şi apa, se amestecă şi apoi se frământă pentru a se obţine un aluat omogen.
Se pune uleiul şi se frământă în continuare. Se acoperă şi se lasă la crescut o oră. I se dă formă tăvii în care urmează a fi copt şi se pune în tava tapetată cu făină. Se lasă aluatul de paine cu malai la crescut în tavă timp de o oră. Se unge pâinea cu apă, se presară mălai şi se coace 20 min.
Dificultate medie
Porţii 4
Timp de preparare: 20 min
Aşteptare: 2 ore
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim.