Pârjoale cu piure de cartofi şi sos de ciuperci

chiftele cu piure jpeg

Pentru masa de prânz, şi nu numai, îţi recomandăm să faci aceste pârjoale cu piure de cartofi şi sos de ciuperci. Succesul reţetei va fi garantat!

De ce ai nevoie pentru pârjoale cu piure de cartofi şi sos de ciuperci

Pentru pârjoale

500 g carne tocată de vită

1 ceapă

1 ou

2 linguri ketchup

2 linguri muştar

1 praf de sare

50 g pesmet

piper

ulei, pentru prăjit

Pentru sos

1 ceapă

200 g ciuperci

2 linguri făină

400 ml supă de vită

2 linguri ulei

piure de cartofi

pătrunjel

Cum se prepară pârjoale cu piure de cartofi şi sos de ciuperci

Pentru pârjoale, amesteci carnea cu ceapa tocată, oul, ketchupul, muştarul, pesmetul şi sare şi piper după gust. Formezi chiftelele cu mâna umedă şi le prăjeşti în ulei încins până când se rumenesc pe ambele părţi. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Pentru sos, căleşti ceapa tocată în ulei încins până când devine sticloasă. Pui ciupercile feliate, supa şi laşi să fiarbă până când scade sosul la jumătate. Adaugi făina, amesteci şi laşi pe foc până când se îngroaşă sosul.

Serveşti pârjoalele cu piure de cartofi fierbinte, torni peste ele sos de ciuperci şi presari pătrunjel tocat.

Sursa http://keviniscooking.com

http://keviniscooking.com