Prăjitură cu mac

Dacă îţi place macul, cu siguranţă vei adora această reţetă de prăjitură.; Are un blat pufos, plin de mac, este aromată şi va dispărea de pe masă imediat.
- Porții: 6
- Timp total: 1H30
- Pregătire: 30 min
- Gătire: 1h
- Categorie: prajituri, deserturi
Ingrediente
4 ouă 1 cană zahăr 100 ml lapte 100 ml ulei 50 g mac 2 căni făină 2 linguriţe praf de copt 1 praf de sare 1 plic zahăr vanilat gem de caise
Pentru spuma de ouă
4 albuşuri
150 g zahăr
zeamă de lămâie
Mod de preparare
Speli macul în mai multe ape, până când ultima rămâne curată. Într-un vas torni laptele bine încălzit, adaugi macul şi laşi deoparte să se răcorească. Separat, într-un bol, amesteci ouăle cu zahărul, praful de sare şi uleiul în fir subţire. Adaugi macul bine răcit, zahărul vanilat şi făina împreună cu praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la cuptor 45-50 de minute, până trece testul scobitorii. Pentru glazură, baţi albuşurile cu zahărul şi zeama de lămâie până când se formează o spumă tare. Scoţi tava din cuptor, pui un strat de gem de caise, peste care torni spuma tare. Mai dai la cuptor 5 minute.