Prăjitură cu mandarine şi blat de cereale

O ştim cu toţii: la fiecare mic dejun, cereale! Dar ce-ai zice dacă le-ai da o nouă „întrebuinţare”? Care? Îţi spunem noi: în deserturi cu creme.
Ingrediente
Pentru blat 250 g musli (fulgi de ovăz, grâu, secară, stafide) 100 g făină 50 g zahăr brun 2 linguri miere 1 praf de scorţişoară 100 g unt 3 linguri lapte
3 ouă
5 linguri zahăr
3 linguri lapte praf
1 esenţă de portocale
500 ml frişcă lichidă
1 pliculeţ gelatină
2 compoturi de mandarine
Preparare
Amesteci, într-un castron, cerealele, făina, zahărul şi praful de scorţişoară. Adaugi untul tăiat bucăţele, laptele, mierea şi amesteci bine. Pui amestecul într-o formă de tort cu pereţii detaşabili, unsă cu puţin ulei, şi apeşi bine. O introduci la cuptor pentru 10 minute, la foc mic, după care laşi să se răcească. Amesteci ouăle cu zahărul, laptele
praf şi pui pe baie de aburi, amestecând continuu, până se îngroaşă. Adaugi gelatina pusă în prealabil la înmuiat şi topită, amesteci bine şi laşi totul la răcit. Baţi frişca, o amesteci cu esenţa, crema de ou şi un sfert din mandarine tăiate bucăţi. Torni peste blatul de cereale răcit crema, aşezi deasupra jumătate din mandarinele rămase pasate, apoi cele întregi şi decorezi cu cereale. O laşi minimum două ore la rece înainte să o serveşti.