Prăjitură cu piersici, blat de cacao şi jeleu de vin

Pe lângă gustul său savuros, piersica este bogată în antioxidanţi, vitamine şi fibre. Este o sursă bună de potasiu, fosfor şi vitamine (A, B3, C şi E). Conţine de asemenea calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, Pentru a beneficia de toate fibrele ei, trebuie mâncată nedescojită. Prepară şi tu o delicioasă prăjiturp cu piersici, blat de cacao şi jeleu de vin.
Prăjitură cu piersici, blat de cacao şi jeleu de vin - Ingrediente
20 g făină 3 ouă 150 g unt 220 g zahăr pudră 100 g nuci 1 plic de drojdie uscată 2 linguri de cacao 1 pahar de lapte
10 piersici mari
250 g frişcă lichidă
150 g zahăr
200 ml apă
½ baton vanilie
1 l vin alb dulce
250 g zahăr
10 foi de gelatină
Prăjitură cu piersici, blat de cacao şi jeleu de vin - Cum se prepară
Se bat ouăle cu zahărul pudră până se obţine un amestec spumos. Se adaugă, pe rând, cacaua, laptele rece, nucile râşnite şi untul topit, amestecând continuu. Se încorporează apoi drojdia şi făina cernută în prealabil. Se amestecă totul bine până se obţine un aluat omogen, care se toarnă într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină. Se coace, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute.
Între timp, se fierbe un sirop din apă, zahăr şi batonul de vanilie până când începe să se îngroaşe. Se adaugă piersicile fără sâmburi, curăţate de coajă şi tăiate în jumătate. Se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se scot cu spumiera şi se lasă să se scurgă pe un grătar. Separat, se înmoaie gelatina în puţin vin rece. Restul vinului se amestecă cu zahărul şi se fierb împreună până se îngroaşă. Se adaugă gelatina înmuiată şi se mai fierbe 1-2 minute până se topeşte complet. Se trece totul prin strecurătoare şi se lasă să se răcorească puţin.
Se unge blatul prăjiturii cu un strat uniform de frişcă bătută, se aşază jumătăţile de piersici şi se toarnă jeleul de vin îmbrăcând toată prăjitura. Prăjitură cu piersici, blat de cacao şi jeleu de vin se pune la rece 2 ore şi se porţionează în momentul servirii.