Prăjitură cu piersici, blat de cacao şi jeleu de vin

prajitura cu blat de cacao, piersici si jeleu de vin jpeg

Pe lângă gustul său savuros, piersica este bogată în antioxidanţi, vitamine şi fibre. Este o sursă bună de potasiu, fosfor şi vitamine (A, B3, C şi E). Conţine de asemenea calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, Pentru a beneficia de toate fibrele ei, trebuie mâncată nedescojită. Prepară şi tu o delicioasă prăjiturp cu piersici, blat de cacao şi jeleu de vin.

Prăjitură cu piersici, blat de cacao şi jeleu de vin - Ingrediente

20 g făină 3 ouă 150 g unt 220 g zahăr pudră 100 g nuci 1 plic de drojdie uscată 2 linguri de cacao 1 pahar de lapte

10 piersici mari

250 g frişcă lichidă

150 g zahăr

200 ml apă

½ baton vanilie

1 l vin alb dulce

250 g zahăr

10 foi de gelatină

Prăjitură cu piersici, blat de cacao şi jeleu de vin - Cum se prepară

Se bat ouăle cu zahărul pudră până se obţine un amestec spumos. Se adaugă, pe rând, cacaua, laptele rece, nucile râşnite şi untul topit, amestecând continuu. Se încorporează apoi drojdia şi făina cernută în prealabil. Se amestecă totul bine până se obţine un aluat omogen, care se toarnă într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină. Se coace, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute.

Între timp, se fierbe un sirop din apă, zahăr şi batonul de vanilie până când începe să se îngroaşe. Se adaugă piersicile fără sâmburi, curăţate de coajă şi tăiate în jumătate. Se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se scot cu spumiera şi se lasă să se scurgă pe un grătar. Separat, se înmoaie gelatina în puţin vin rece. Restul vinului se amestecă cu zahărul şi se fierb împreună până se îngroaşă. Se adaugă gelatina înmuiată şi se mai fierbe 1-2 minute până se topeşte complet. Se trece totul prin strecurătoare şi se lasă să se răcorească puţin.

Se unge blatul prăjiturii cu un strat uniform de frişcă bătută, se aşază jumătăţile de piersici şi se toarnă jeleul de vin îmbrăcând toată prăjitura. Prăjitură cu piersici, blat de cacao şi jeleu de vin se pune la rece 2 ore şi se porţionează în momentul servirii.