Prăjitură delicioasă cu umplutură de mere şi scorţişoară

Un desert care se face uşor şi este extrem de aromat. Se poate servi cu îngheţată de vanilie şi ţi-a ieşit o reţetă delicioasă pentru vară. În plus, poţi combina mai multe varietăţi de mere: ionatan, mere verzi acrişoare sau cele mici, pădureţe.
Ingrediente
Pentru aluat
400 g făină 200 g unt 3 ouă 50 g zahăr 1 pliculeţ praf de copt 1 praf sare
Pentru umplutură
1,5 kg mere
100 g zahăr
200 g nuci zdrobite
scorţişoară, după gust
Mod de preparare
Amesteci făina cu praful de copt şi le cerni. Separat, freci untul cu zahărul, încorporezi 2 ouă, unul câte unul, sarea şi făina în ploaie. Frămânţi un aluat pe care îl dai deoparte.
Speli, cureţi şi tai cubuleţe merele, după ce le-ai scos căsuţa cu seminţe şi cotorul, apoi le pui într-un vas la călit. Adaugi zahărul, amesteci şi laşi să se înmoaie. Opreşti focul şi presari scorţişoară.
Împarţi aluatul în două, întinzi foile, aşezi în centrul fiecăreia umplutura de mere şi presari miezul de nuci, apoi le rulezi. Aşezi plăcintele într-o tavă tapetată, le ungi cu oul rămas, pe care l-ai bătut în prealabil, şi le dai la cuptorul încins până când trec testul cu scobitoarea.
Cidru de mere. Reţeta cu drojdie
Cidru de mere. Reţeta cu drojdie