Prăjitură în straturi cu căpşuni şi cremă de lămâie

Nu rezistăm gustului dulce acrişor şi înţepător al căpşunilor care ne zâmbesc de pe tarabe! Dacă nici voi nu rezistaţi tentaţiei, vă propunem această reţetă de prăjitură în straturi cu căpşuni şi cremă de lămâie. Şi gustul, dar şi aspectul (vezi foto) sunt de neuitat. Mergi pe mâna noastră!
Prăjitură în straturi cu căpşuni şi cremă de lămâie - Ingrediente
24 pişcoturi de şampanie 500 g căpşuni
250 g făină
200 g unt
1 lingură oţet
1/2 linguriţă sare
150 ml apă
250 g zahăr
7 linguri făină
1 lămâie
1 l lapte
50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie pentru decor
Prăjitură în straturi cu căpşuni şi cremă de lămâie - Cum se prepară
Din ingredientele menţionate, se prepară un aluat omogen, elastic, care se lasă la frigider 30 de minute, apoi se întinde în şase foi subţiri, care se coc, pe rând, pe fundul tăvii, circa 10 minute. După coacere, se aşază pe o planşetă una peste alta şi se taie dreptunghiuri. Pentru cremă, se amestecă zahărul, făina şi laptele, adăugat treptat pentru a nu se face cocoloaşe. Se pune amestecul în bain-marie, la foc mic, amestecând continuu. Se adaugă coaja rasă de lămâie şi se lasă la fiert până începe să se îngroaşe, apoi se ia deoparte, se adaugă şi zeama de lămâie şi se lasă la răcit.
Pe un platou, se montează prăjituri separate. Se aşază două pişcoturi unul lângă altul, se acoperă cu două straturi de foitaj tăiat în dreptunghi, apoi un strat de cremă. Se adaugă din nou două pişcoturi, cremă, felii de căpşuni şi restul foilor de aluat dintr-un dreptunghi. Se decorează cu câteva căpşuni întregi şi se presară cu zahăr pudră. Se procedează la fel cu restul ingredientelor. Se lasă prăjitura în straturi cu căpşuni şi cremă de lămâie la rece până va fi servite.