Prăjitură pufoasă cu banane şi lapte bătut

banana cake jpeg

Un desert delicios, prăjitura pufoasă cu banană se potriveşte de minune cu un ceai cald, într-o zi friguroasă.

Ingrediente – Prăjitură pufoasă cu banană

380 g făină ulei 2-3 banane coapte, feliate 380 g lapte bătut 200 g zahăr 170 g unt, la temperatura camerei 100 g zahăr brun 3 ouă 1 lingură zeamă de lămâie ½ lingură bicarbonat de sodiu 1 linguriţă esenţă de vanilie ¼ linguriţă sare

Mod de preparare – Prăjitură pufoasă cu banană

Încingi cuptorul şi ungi o tavă rotundă cu puţin ulei. Într-un bol, combini feliuţele de banană cu zeama de lămâie. Separat, baţi untul cu zahărul. Încorporezi ouăle treptat, apoi adaugi vanilia şi amesteci până la omogenizare.

Într-un alt vas, combini făina cu bicarbonatul de sodiu şi sarea. Încorporezi făina şi laptele bătut în compoziţia cu unt. Amesteci cu bucăţile de banană şi torni în tavă. Dai la cuptor 50-70 de minute sau până ce prăjitura trece testul scobitorii. Laşi să se răcească puţin şi dai la congelator 30 de minute, dacă vrei să fie mai moale.

Sursa http://12tomatoes.com

http://12tomatoes.com