Pui cu legume şi costiţă afumată

pui legume costita afumata jpeg

Nu este chiar o reţetă familiară bucătăriei româneşti, dar acest pui cu legume şi costiţă afumată este foarte uşor de preparat.

Ingrediente pentru pui cu legume şi costiţă afumată

1 pui mare (circa 1,5 kg) 2 linguri făină 3 linguri ulei 1 ceapă roşie 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 2 căţei usturoi 200 g costiţă afumată 1 ceşcuţă supă de pui 1 linguriţă praf de chili (sau ardei iuţi, uscaţi şi pisaţi) ½ linguriţă cimbru uscat pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare pentru pui cu legume şi costiţă afumată

Se taie puiul curăţat şi spălat în 8 bucăţi, se usucă cu un prosop absorbant, se introduc într-o pungă cu făina, sarea şi piperul. Se închide bine punga şi se agită bucăţile

de carne pentru a se impregna cu făina şi condimentele.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă puiul şi se rumeneşte pe toate părţile, circa 15-20 de minute, apoi se scot bucăţile pe o farfurie caldă.

În grăsimea rămasă se călesc, la foc mic, ardeii curăţaţi de cotoare şi seminţe, tăiaţi rondele groase, şi ceapa tăiată felii mari până se frăgezesc şi devin aurii. Se adaugă usturoiul şi costiţa tăiată bucăţele, amestecând mereu.

Se aşază din nou carnea în cratiţă, se adaugă supa, chili, cimbrul şi pătrunjelul tocate şi se pun la cuptor pentru 15-20 de minute. Puiul cu legume şi costiţă afumată se serveşte fierbinte, decorată cu pătrunjel.