Ruladă de pui cu ardei
Dificultate mică 4 porţii Preparare 1 h
Ingrediente:
3 bucăţi de piept de pui, fără os
1ardei roşu
1 ardei galben
1 ceapă mare
ulei
oregano
piper
boia
sare
150 ml apă
75 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Speli carnea de pui, o porţionezi, o usuci şi o baţi cu un ciocan de şniţele. Cureţi şi speli legumele. Le tai cubuleţe şi le căleşti în ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi apoi dai deoparte.
Presari fiecare fâşie de carne cu oregano şi pui pe fiecare cantităţi egale de umplutură. Rulezi şi, dacă ţi se desfac, le prinzi cu scobitori.
Aşezi rulourile într-o tavă termorezistentă, adaugi apa, le stropeşti cu ulei şi le presari cu boia.
Când sunt aproape gata, torni vinul şi le mai laşi un pic. Iei tava cu rulouri din cuptor, le scoţi scobitorile şi le laşi să se răcească puţin. În momentul servirii le tai feliuţe şi le aşezi pe farfurii.