Rulouri cu unt şi scorţişoară, fără frământare

rulouri cu unt si scortisoara jpeg

Sunt dulci, rumene şi un real deliciu pentru cei mici. Se fac uşor şi vor umple bucătăria de miresme ca la bunica acasă!

Rulouri cu unt şi scorţişoară - ingrediente

Pt. aluat: făină = 530g sare = 1 1/2 linguriţă rasă drojdie uscată = 3 linguriţe lapte = 300ml ouă = 2 buc. (mari, la temperatura camerei) miere de albine = 95g unt = 65g (cu peste 82% grăsime)

Umplutură:

unt = 150g (topit)

zahar melasă = 200g

scorţişoară = 2 linguri ( sau după gust )

Glazură:

unt = 80g (cu peste 82% grăsime, moale, la temperatura camerei )

Cremă de brânză cu smântână = 270g

Rulouri cu unt şi scorţişoară - mod de preparare

Aluatul: se amestecă făina cu sarea, drojdia uscată şi se lasă deoparte. Se pune laptele cu mierea şi untul în ibric, pe foc mic. Se amestecă. După topire se lasă la răcit puţin. Apoi se adaugă ouăle pe rând şi se amestecă până la omogenizare.

image

Se toarnă ingredientele lichide peste făină şi se amestecă cu o spatulă. Nu se frământă! Aluatul se lasă 2 ore la temperatura camerei, acoperit. Apoi se ţine în frigider 10 ore. A doua zi se scoate şi se prepară umplutura.

Umplutura: Se topeşte untul şi se lasă la răcit. Se amestecă cu zahar şi scorţişoară până obţinem o cremă fină.

Rulourile: Se pune făină pe blat şi se întinde aluatul cu sucitorul. Se fac dreptunghiuri de 58 cm lungime şi 30 cm lăţime. Se întinde umplutura peste aluat şi se rulează. Se taie apoi în bucătele. Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt cu spaţiu de 2 cm între ele. Se lasă să crească 40 minute şi se bagă la cuptor 30 minute.

Glazură: Se amestecă untul cu crema de brânză bine de tot. Se tapetează cu glazură din cremă de brânză.

Sursa

Sursa