Salata „Mazurka“ fără carne – Reţetă de post

salata mazurka jpeg

În Postul Paştelui, când ai poftă de o salată uşoară, încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. În doar 15-20 de minute, salata „Mazurka“ va fi gata, iar tu te poţi bucura de un preparat gustos, chiar dacă nu conţine carne.

Salata „Mazurka“ – Ingrediente

1 conservă mică de fasole roşie 1 conservă mică de porumb boabe 4 castraveciori muraţi 2 ardei graşi roşii 100 g miez de nucă 1 legătură mică de pătrunjel 2 linguri ulei 1 praf de sare 2-3 căţei de usturoi

Salata „Mazurka“ – Mod de preparare

Desfaci conservele şi le scurgi complet de lichid. Pui boabele de porumb şi de fasole într-un castron mare de salată şi le amesteci.

Speli ardeii graşi, le îndepărtezi cotoarele şi seminţele, apoi îi tai cubuleţe. Castraveciorii îi faci tot cubuleţe şi îi storci puţin de zeama pe care şi-au lăsat-o. Le pui în acelaşi castron.

Speli pătrunjelul, îl scurgi de apă şi apoi îl toci cât mai fin cu un cuţit. Îl adaugi în vas, peste celelalte ingrediente.

Toci miezul de nucă sau îl mărunţeşti, după preferinţă, apoi îl pui în castron. Condimentezi salata cu sare, după gust, adaugi usturoiul dat prin presă, torni ulei şi amesteci. Dacă vrei, laşi salata „Mazurka“ 10-15 minute la frigider, sau o serveşti imediat.

Sursa: en.knowwoow.com

en.knowwoow.com

Foto: great-woman.com