Ştrudel cu migdale şi biscuiţi

Simplu de preparat şi gustos, aceste ştrudel cu migdale şi biscuiţi este un adevărat răsfăţ pentru familia ori prietenii tăi.
Ingrediente pentru ştrudel cu migdale şi biscuiţi
Pentru aluat 40 g drojdie 200 ml lapte 50 g zahăr tos 1 pliculeţ zahăr vanilat 300 g făină 180 g unt 1 ou 1 vârf de cuţit sare 30 ml rom
250 g biscuiţi simpli
100 g ciocolată simplă
100 g zahăr pudră
100 g unt
200 g migdale felii
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 ou
Mod de preparare al reţetei de ştrudel cu migdale şi biscuiţi
Pentru aluat, se amestecă drojdia cu 3-4 linguri de lapte călduţ, se adaugă o linguriţă de zahăr şi se presară cu puţină făină. Se acoperă vasul şi se lasă să crească. Se cerne făina rămasă într-un castron, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, untul moale, laptele călduţ, sarea, oul, romul şi maiaua. Se amestecă şi se frământă un aluat potrivit de tare , care se lasă să crească la loc cald.
Între timp, se zdrobesc biscuiţii şi se amestecă cu ciocolata dată pe răzătoare. Se adaugă zahărul pudră, untul topit călduţ, feliile de migdale şi se amestecă. În cazul în care
amestecul este prea gros, se adaugă câte puţină apă caldă.
Se întinde aluatul într-un dreptunghi, se pune umplutura, se netezeşte, dar se lasă puţin spaţiu pe margini. Se rulează şi se prinde bine la capete. Se aşază pe o tavă cu hârtie de copt, se unge cu ou bătut şi se presară cu zahăr vanilat. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 30-40 de minute.
sursa foto: profimedia