Supă de pui cu găluşte de griş

supa de pui cu galuste de gris jpeg

Pentru a obţine cea mai bună supă de pui cu găluşte de griş trebuie să ţii cont de următoarele sfaturi: găluştele vor ieşi pufoase dacă se adaugă o jumătate de linguriţă de bicarbonat; găluştele nu se desfac la fierbere dacă se pune puţină făină în apa care fierbe; găluştele devin mai galbene dacă se pune în compoziţie mălai.

Supă de pui cu găluşte de griş - Ingrediente

2 pulpe şi 1 piept de pui 2 morcovi 1 ţelină potrivită 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 2 cartofi pătrunjel verde tocat mărunt

2 ouă

7-8 linguri de griş

› sare

Supă de pui cu găluşte de griş - Cum se prepară

Se curăţă carnea, se spală şi se pune la fiert odată cu apa rece. Se fierbe, la foc potrivit, şi se curăţă cu atenţie spuma formată deasupra, pentru ca supa să fie limpede.

Când carnea este pe jumătate pătrunsă, se adaugă zarzavaturile spălate. Cartofii şi ceapa crestată în cruce se pun întregi, iar restul legumelor se pun tăiate cubuleţe. Se adaugă sare, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până sunt bine pătrunse. Se scot deoparte zarzavaturile şi carnea, se strecoară supa şi se pune din nou la foc mic.

Separat, se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă grişul treptat până când compoziţia devine densă, dar nu foarte vârtoasă. Se ia cu lingura din compoziţie şi se toarnă în supa care fierbe la foc mic. Se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă până cresc în volum, devin moi şi pufoase. Supa de pui cu găluşte de griş se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde, iar carnea se serveşte rasol, garnisit cu zarzavaturile fierte.