Tartă cu lamâie şi miere, un desert irezistibil

Vrei un desert dulce-acrişor, care să păstreze savoarea citricelor? Atunci trebuie să încerci această reţetă de tartă cu lămâie şi miere, care îţi va încânta toate simţurile.
Ingrediente
Pentru blat
200 g unt 400 g biscuiţi digestivi
Pentru umplutură
3 lămâi
150 g miere
2 linguriţe mac
2 ouă
200 g smântână grasă
Pentru decor
1 lămâie
Preparare
Începi prin a pregăti umplutura. Răzuieşti coaja de la două lămâi şi storci zeama de la toate trei. Le amesteci cu mierea şi le laşi deoparte 30 de minute.
Pentru a pregăti blatul, sfărâmi biscuiţii în blender până devin nisipoşi şi îi amesteci cu untul topit. Pui compoziţia într-o tavă pe care o dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 10 minute.
Continui să pregăteşti umplutura. Adaugi în compoziţia cu miere ouăle şi amesteci bine. La final, pui smântâna şi macul. Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi fierbinte. Deasupra pui felii de lămâie. Dai tava din nou la cuptor la 160 °C 20-25 de minute, până când tarta capătă o crustă lucioasă.
Foto: Profimedia