Tartă cu rubarbă, nuci şi coacăze

tarta cu rubarba nuci si coacaze jpeg

Originară din Asia, se pare că planta cu tije roşii a fost folosită cel mai mult de mongolezi şi este posibil ca ea să fi fost adusă pe continentul european de către huni. Numeroase varietăţi de rubarbă au fost şi sunt folosite în medicina tradiţională chineză de sute de ani, dar pentru calităţile sale gastronomice este cunoscută abia din secolul al XVII-lea fiind folosită în Anglia.

Ingrediente

1 pachet aluat de foietaj

Pentru umplutură 800 g rubarbă 90 g zahăr 250 g coacăze 50 g nuci

2 ouă

50 g făină

90 g zahăr

coaja rasă de la o portocală

100 g smântână

1 pachet zahăr vanilat

Mod de preparare

Cu o zi înainte de a pregăti tarta, cureţi tijele de rubarbă, le speli şi le zvânţi. Le tai în bucăţi (1,5-2 cm lungime), le pui într-un castron, le presari cu zahăr şi dai la frigider, cu capac. Le laşi la macerat peste noapte, să iasă apa din ele.A doua zi, scurgi rubarba, adaugi coacăzele curăţate şi spălate şi amesteci.Întinzi aluatul în forma de tartă, îl acoperi cu o folie de aluminiu şi îl pui în cuptor, la foc mediu, pentru 5 minute. Baţi ouăle cu zahărul să obţii un amestec spumos. Încorporezi făina, coaja rasă de portocală, smântâna şi zahărul vanilat. Torni compoziţia peste aluatul de tartă.Aranjezi deasupra fructele scurse şi jumătăţile de nucă. Pui forma în cuptorul preîncălzit şi laşi să se coacă 40 de minute. Scoţi din cuptor şi laşi să se răcească în formă.

SFATURI: Atenţie, de la rubarbă se consumă numai tijele, căci frunzele sunt otrăvitoare! Dacă vrei ca tarta să aibă forma de stea din fotografie, ridică puţin aluatul pe margini, din loc în loc.