Tocăniţă de vită cu cartofi noi

tocanita vita cartofi noi jpeg

A sosit vremea să profiţi de aroma cartofilor noi. Alege-i cât mai mici şi mai fragezi pentru ca mâncărurile tale să fie şi mai gustoase! Procedează aşa şi pentru această reţetă de tocăniţă de vită cu cartofi noi pe care o poţi prepara pentru întreaga familie.

Tocăniţă de vită cu cartofi noi - Ingrediente

500 g carne de vită 500 g cartofi noi cât mai mici 3 cepe 1 morcov 2 linguri smântână 500 ml supă de oase sau de legume 300 g pulpă de roşii 150 ml vin alb sec 3 linguri ulei cimbru sare piper

Tocăniţă de vită cu cartofi noi - Mod de preparare

Tai ceapa mărunt sau julien şi o căleşti în ulei încins. Adaugi jumătate din cantitatea de supă, carnea tăiată cuburi şi un praf de sare. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa 40 de minute. Adaugi din când în când supă până când carnea este bine pătrunsă. Adaugi morcovul ras, cartofii întregi spălaţi bine şi laşi să fiarbă încă 15 minute. Adaugi pulpa

de roşii tocată mărunt, potriveşti din nou gustul de sare şi piper, torni vinul, pui smântâna şi cimbrul şi aşezi vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, la foc mic, până scade sosul şi se rumeneşte frumos. Poftă bună! Tocmai ai gătit cea mai bună tocăniţă de vită cu cartofi noi!