Tortilla cu legume

tortilla jpeg

Ingrediente:

Pentru tortilla 2 cani făină 3 linguriţe praf de copt 125 g untură moale ½ cană apă caldă 1 praf de sare

Pentru umplutură

1 conservă de ton

100 g fasole verde, spălată, curăţată şi tăiată

2-3 roşii

1 ardei gras

1 salată verde

sare

piper

ulei de măsline

zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Amesteci făina cu praful de copt şi sarea. Adaugi untura şi amesteci până se încorporează. Torni apa, puţin câte puţin, şi continui să frămânţi. Pui făină pe o planşetă, scoţi aluatul şi continui frământarea, ungi cu ulei şi laşi acoperit, la loc cald, aproximativ o oră.

Iei bucăţi de aluat şi formezi turtiţe cu un diametru de 15 centimetri. Le coci pe grătarul încins, întorcându-le doar câte o dată. Le păstrezi într-un prosop.

Desfaci şi pui la scurs peştele din conservă

Fierbi, al dente, fasolea verde în apă cu sare. Imediat, după ce a fiert, pune-o în apă rece ca să rămână verde, apoi o laşi la scurs.

Separat faci o salată din roşii, ardei şi salata verde. O potriveşti de sare şi piper, torni uleiul şi zeama de lămâie şi amesteci.

Montezi pe fiecare tortilla bucăţele de peşte, salată de legume, fasole verde şi, dacă consideri că e nevoie mai poţi stropi cu zeamă de lămâie, apoi rulezi.

Porţii 10

Timp de preparare 60’

Dificultate mică