Varză cu carne

1 shutterstock 128192354 jpg jpeg

Varza cu carne este un amestec ispititor de arome şi culori. Noi îţi recomandăm doar câteva dintre mâncărurile pe care le poţi pregăti, în orice anotimp, folosind această legumă sănătoasă şi gustoasă.

De origine mediteraneană varza se cultivă în Europa de peste 4.000 de ani. Vechii greci şi romani îi cunoşteau calitaţile şi spuneau despre ea că este deasupra celorlalte legume, considerând-o un remediu universal. Se pare că în Dacia varza a fost adusă de celţi, care o foloseau atât ca medicament, cât şi ca aliment. De asemenea, minunata legumă a jucat un rol împortant în descoperirea Americii. Murată şi cărată în butoaie varza făcea posibile lungile călătorii ale marilor exploratori.

Specialiştii nutriţionişti o recomandă să fie consumată de două ori pe săptămână pentru că are multă vitamina C, puţine calorii, multe substanţe antioxidante, precum şi calciu, magneziu şi potasiu.

Ingrediente:

500 g carne de porc, tăiată cuburi de mărime potrivită 2 kg varză, tăiată fideluţă 1 ceapă, tocată 1 gogoşar, tăiat julien 1 ardei gras roşu, tăiat julien cimbru sare piper boabe 4 roşii 2 linguri ulei

Mod de preparare

Căleşti ceapa, ardeiul, gogoşarul şi carnea până se înmoaie. Torni puţină apă fierbinte şi laşi să fiarbă. Separat freci varza cu un praf de sare şi, dacă a fiert carnea, o pui în vas. Potriveşti de sare şi presari piper boabe după preferinţă. Dacă este necesar mai torni puţină apă fierbinte. Tai feliuţe roşiile şi, după ce varza a scăzut, le aşezi deasupra şi dai la cuptor acoperit.

După ce s-a rumenit şi a fiert carnea, opreşti focul şi adaugi mărarul tocat.

Dificultate mică

8 porţii

Timp de preparare 1h