Vinete cu mozzarela
În această reţetă vei regăsi savoarea bucătăriei italieneşti.
Ingrediente:
3 vinete potrivite 500 g roşii lunguieţe 80 ml supă strecurată de legume 350 g mozzarela frunze de busuioc sare piper ulei
Speli vinetele şi le îndepărtezi cotoarele. Le tai rondele, le dai cu sare şi le laşi la scurs. Încingi puţin ulei într-o tigaie antiaderentă şi le prăjeşti. Le pui într-o tavă termorezistentă. Le condimentezi cu sare, dacă mai vrei, şi piper.
Opăreşti roşiile şi le cureţi de coajă. Le pui într-un vas şi le dai la blender. Torni sucul de roşii şi supa de legume peste rondelele de vinete din tavă. Toci mărunt busuiocul, razi mozzarela şi le presari peste vinete. Introduci tava la cuptor circa 25 de minute. Serveşti vinetele calde.
Dificultate mică
4 porţii
Timp de preparare: 1h