Vinete şi cartofi gratin
Dificultate Preparare: 50' Vinete 6 porţii mici
2-3 cartofi mari
2 vinete potrivite
4 ouă
150 g brânză
200 g caşcaval
2 linguri smântână
sare
piper
Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii potrivit de groase şi îi pui la fiert. Îi scurgi şi îi laşi deoparte. Îndepărtezi cotoarele vinetelor, le speli şi le tai rondele, le dai cu sare şi le laşi 15 minute să elimine lichidul amar. Încingi ulei într-o tigaie şi le prăjeşti. Pui rondelele pe şerveţele absorbante, pentru a îndepărta surplusul de grăsime. Dai pe răzătoare brânza şi caşcavalul. Baţi ouăle, adaugi brânzeturile rase şi smântâna. Amesteci bine şi condimentezi dacă mai este nevoie cu sare şi piper, după gust. Aşezi intercalat rondelele de vinete şi de cartofi. Torni amestecul de ouă cu brânză şi dai la cuptor circa 30 de minute. Serveşti gratinul călduţ.