Zacuscă de vinete
Pentru orice anotimp, ţi-am pregătit o mulţime de reţete de preparate româneşti, pe care poţi să le serveşti fie în deschiderea mesei, fie ca gustare, ori de câte ori e nevoie . Zacusca este un preparat ce oferă organismului toate vitaminele din necesarul zilnic.
Ingrediente Zacuscă de vinete
- 5 vinete potrivite
- 5 cepe
- 15 ardei graşi roşii
- 1 kg roşii
- 1 cană bulion
- 1 pahar ulei sare
Citeşte şi: Cum faci ketchup acasă, reţetă originală
Cum faci ketchup acasă, reţetă originală
Preparare Zacuscă de vinete
Coci vinetele, le cureţi şi le laşi la scurs. La fel procedezi şi cu ardeii. Opăreşti roşiile, apoi le treci printr-o sită. Cureţi cepele, le speli şi le toci, apoi le înăbuşi în ulei până când se înmoaie. Adaugi roşiile, bulionul, ardeii copţi şi tocaţi.
După ce a scăzut sosul, pui vinetele tocate, sărezi după gust, şi mai laşi la fiert 15 minute. Torni zacusca în borcane sterilizate în cuptor, le pui capacul şi le fierbi, în vase căptuşite cu prosoape de bucătărie, pe baie de aburi, aproximativ 30 de minute.