Amandină

amandina jpeg

Mulţumim Dianei Govoreanu pentru această reţetă pe care ne-a trimis-o la redacţie!

Ingrediente:

Pentru blat:

9 albusuri 300 gr zahar tos 30 ml apa( eu pun rom) 1 praf de copt 5 galbenusuri 30 ml ulei 12 linguri de faina 20 gr cacao

Pentru crema

Un pachet si jumatate de unt

200 gr zahar pudra

2 linguri cacao

4 galbenusuri

1,5 l apa

400 gr zahar tos

5 pl cappuccino rom

2 sticlute rom

200gr zahar tos

4 linguri cacao

4 linguri de apa

25gr margarina

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul si apoi cu apa (sau romul).Se adaoga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amesteca cu telul de sus in jos. Se adaoga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt(toate cernute). Se da la cuptor. Untul se bate spuma si se amesteca cu zaharul pudra,pana se topeste zaharul.Se adaoga cacaoa si galbenusurile. Se pune apa la fiert cu zaharul si cand clocoteste se adaoga cappuccino-ul.Se de la rece. Inainte de a insiropa blatul se adaoga esenta de rom. Se pune zaharul cu cacaoa si apa la foc pana se ingroase,se ia de pe foc si se pune margarina. Dupa de se raceste blatul se taie in 3 parti,se insiropeaza pe rand si se pune crema . Deasupra se pune glazura fierbinte ,se mai da putin la rece apoi se taie si se decoreaza cu putina crema.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.