Orice meniu care se respectă are nevoie şi de un aperitiv, iar aceasta este propunerea noastră.

Ingrediente

100 ml smântână
1 pliculeţ gelatină
3 ardei capia roşii
2 ardei capia verzi
2 ardei capia galbeni
2 căţei de usturoi zdrobiţi
250 grame telemea de capră sau oaie mai moale
500 g brânză de vaci sau urdă grasă
1 linguriţă pătrunjel verde
1 lingură capere

Mod de preparare

Coci ardeii capia, îi cureţi de coajă şi de seminţe şi îi tai fâşii. Pui gelatina la înmuiat în 50 ml apă pentru 15 minute, după care o răstorni în smântână şi o aşezi pe foc până se topeşte,
dar ai grijă să nu dea în clocot.

Mixezi brânza de vaci cu cea de capră sau de oaie, cu usturoiul zdrobit, pătrunjelul şi caperele tocate mărunt.

Adaugi smântâna cu gelatină şi omogenizezi bine. Îmbraci un castron potrivit ca mărime cu folie de plastic, lăsând să curgă pe margini, şi îmbraci fundul castronului cu fâşii de ardei, alternând culorile. Pui jumătate din compoziţia de brânză, aşezi fâşii de ardei, restul de cremă de brânză şi acoperi cu folia de plastic, apăsând uşor.

Introduci castronul la frigider pentru 6-8 ore sau peste noapte. Răstorni aperitivul pe un platou şi desfaci folia de plastic. Serveşti cu pâine proaspătă.

sursa foto: Photoland

Loading...