Reţeta de ardei copţi, umpluţi cu ton, este una dintre cele mai apreciate din Spania. Pot fi serviţi simpli sau alături de paste fierte.

De ce ai nevoie pentru ardei umpluţi

5-6 ardei capia

50 g pesmet

2 linguri lapte

1 lingură ulei

2 cepe

400 ml suc de roşii

400 g ton bucăţi, în suc propriu

pătrunjel tocat

sare

piper

1 ou

paste, pentru servit, opţional

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară ardeii

Îndepărtezi capetele la ardei şi înlături seminţele. Combini pesmetul cu 2 linguri de lapte şi omogenizezi. Încingi uleiul în tigaie şi sotezi cepele tocate, apoi adaugi pesmetul şi amesteci. După ce s-a rumenit pesmetul, pui 3 linguri sos de roşii şi tonul scurs. Mai ţii pe foc 2-3 minute, apoi adaugi pătrunjelul şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Dai deoparte, laşi la răcorit şi încorporezi oul bătut. Umpli ardeii cu această compoziţie. Pui într-o tigaie ulei şi rumeneşti ardeii pe toate părţile, apoi adaugi sucul de roşii rămas, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă până scade sosul. Îi serveşti cu paste, dacă vrei.

https://mykitcheninspain.blogspot.ro

Loading...