Sunt multe fast-food-urile de unde poţi comanda aceste aripioare de pui în sos picant. Dar niciunele nu se compară cu cele preparate de tine. Iar satisfacţia va fi mult mai mare când vei vedea cât de delicioase sunt.

Aripioare de pui în sos picant - Ingrediente

16 aripioare de pui
200 g făină
200 ml ketchup dulce
1 ceapă mare
1 lingură sos de chilli
2 linguri miere de albine
2 linguri oţet
1 căţel usturoi
ulei pentru
prăjit
rozmarin
sare
piper

Aripioare de pui în sos picant - Cum se prepară

Se căleşte ceapa tocată în două linguri de ulei, se adaugă ketchupul, sosul de chilli, mierea de albine, oţetul şi ustu­roiul zdrobit. Se fierbe 5 minute, se adaugă rozmarin, sare şi piper, după gust, şi se ­lasă să mai dea 2-3 clocote. Separat, se condimentează aripioarele, se pudrează cu făină şi se prăjesc în ulei bine încins. Când sunt frumos rumenite, se scot pe prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de grăsime şi se păstrează calde. Se servesc fierbinţi, stropite cu sosul picant şi garnisite cu orez (sălbatic) fiert separat.

Loading...
Evaluează articolul