Cititoarea noastră Florentina Dospinescu, din Constanţa îţi propune pentru astăzi o reţetă reuşită de baclava.

Ingrediente:

500 g foi de plăcintă, 300 g unt nesărat şi topit, 2 ceşti de nuci, sirop făcut din ½ kg de zahăr, ½ l apă, sucul de la ½ lămâie, o tavă cu dimensiunile 25 x 30 cm

Pregatire: 30 min
Coacere: 35 min
Dificultate: mica

Preparare

Ungi tava cu unt şi aşezi o primă foaie de aluat pe care o ungi cu unt topit.

Pui încă o foaie de aluat pe care o ungi cu unt, apoi încă una şi tot aşa până foloseşti jumătate din cantitatea de foi.

Aşezi nucile măcinate şi acoperi cu cealaltă jumătate a cantităţii de foi pe care le pui tot aşa, foaie cu foaie unsă fiecare cu unt. Ungi partea superioară cu unt, tai baclavaua în romburi şi dai la copt.

Faci siropul pentru care fierbi apa, zahărul şi sucul lămâiei amestecând continuu. Laşi să fiarbă 15 minute.

Scoţi baclavaua şi o laşi să se răcorească după care torni siropul. Laşi baclavaua să se răcească şi să se îmbibe cu sirop. E mai bună a doua zi.

Loading...
Evaluează articolul