Vedeta aceste farfurii este oul. Uneori, cu un simplu ou putem face un preparat de poveste. Reţeta următoare se încadrează perfect în acest context.


  • Pregătire:20 min
  • Porții:4
  • Gătire:20 min
  • Timp total:40
  • Categorie:aperitive
Ingrediente

500 g făină
1 cub drojdie proaspătă
1 linguriţă zahăr
ulei
1 praf de sare
250 ml lapte
Pentru umplutură
400 g telemea
100 g unt
8 ouă

 

Mod de preparare

Cerni bine făină şi o pui într-un bol mai mare. Combini laptele încălzit cu drojdia şi linguriţa de zahăr. Amesteci până se topesc şi le torni peste făină.

Adaugi şi praful de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic, nu foarte moale. Când este aproape gata mai adaugi puţin ulei. Acoperi vasul şi laşi să crească la cald pentru jumătate de oră.

Razi într-un alt vas brânza şi o amesteci cu untul. Încingi cuptorul. Împarţi aluatul în 8 bile, după care le întinzi pe fiecare cu mâna. Pui în mijloc câte 2-3 linguri de umplutură şi răsuceşti marginile uşor în formă de bărcuţă. Deasupra fiecărei spargi câte un ou.

Pui bărcuţele într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor pentru 20-30 de minute.

FOTO Shutterstock

Loading...
Evaluează articolul