Biscuiţi cu cacao, fără făină

Biscuiti cu ciocolata, fara faina jpeg

Credeai că un desert delicios nu se poate obţine fără lapte şi făină? Îţi recomandăm astăzi o reţetă perfectă pentru persoanele care au intoleranţă la lactoză şi la gluten. Elimină din lista de ingrediente grâul şi produsele lactate şi răsfaţă-te cu aceşti biscuiţi delicioşi.

Biscuiţi cu cacao, fără făină - Ingrediente

110 g alune caju crude sau prăjite 110 g nuci macadamia 30 g seminţe de susan 225 g curmale, fără sâmburi 1 ½ linguri cacao pudră

Biscuiţi cu cacao, fără făină - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul. Tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt. Pui toate ingredientele într-un robot de bucătărie şi le amesteci 1 minut sau până când vezi că nucile sunt măcinate cât mai fin, iar compoziţia este omogenă.

Iei 2 linguriţe din compoziţie şi îi dai forma unei biluţe. O aşezi pe tava de copt. Repeţi cu restul compoziţiei şi faci aproximativ 30 de biluţe. Le aplatizezi cu o furculiţă. Tai tăvile la cuptor 10-12 minute, până când biscuiţii se colorează uşor. Îi laşi în tăvi să se răcească 5-10 minute, apoi îi scoţi pe un platou şi îi laşi să se răcească complet.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Tort de ciocolată fără făină, reţeta pas cu pas FOTO

Tort de ciocolată fără făină, reţeta pas cu pas FOTO

Prăjitură cu ciocolată, fără făină

Prăjitură cu ciocolată, fără făină

Prăjitură cu portocale fără făină (intoleranţă la gluten)

Prăjitură cu portocale fără făină (intoleranţă la gluten)