Credeai că un desert delicios nu se poate obţine fără lapte şi făină? Îţi recomandăm astăzi o reţetă perfectă pentru persoanele care au intoleranţă la lactoză şi la gluten. Elimină din lista de ingrediente grâul şi produsele lactate şi răsfaţă-te cu aceşti biscuiţi delicioşi.

Biscuiţi cu cacao, fără făină - Ingrediente

110 g alune caju crude sau prăjite
110 g nuci macadamia
30 g seminţe de susan
225 g curmale, fără sâmburi
1 ½ linguri cacao pudră

Biscuiţi cu cacao, fără făină - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul. Tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt. Pui toate ingredientele într-un robot de bucătărie şi le amesteci 1 minut sau până când vezi că nucile sunt măcinate cât mai fin, iar compoziţia este omogenă.

Iei 2 linguriţe din compoziţie şi îi dai forma unei biluţe. O aşezi pe tava de copt. Repeţi cu restul compoziţiei şi faci aproximativ 30 de biluţe. Le aplatizezi cu o furculiţă. Tai tăvile la cuptor 10-12 minute, până când biscuiţii se colorează uşor. Îi laşi în tăvi să se răcească 5-10 minute, apoi îi scoţi pe un platou şi îi laşi să se răcească complet.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Tort de ciocolată fără făină, reţeta pas cu pas FOTO

Prăjitură cu ciocolată, fără făină

Prăjitură cu portocale fără făină (intoleranţă la gluten)

Loading...