Blondies, cum se numesc în engleză, adică opusul negreslor, sunt pătrăţele delicioase de prăjitură densă, cu un strat subţire de aluat crocant deasupra şi caramel bogat. Poţi îmbunătăţi reţeta adaugând nuci, migdale, fulgi de ciocolată albă sau fructe uscate.

Ingrediente pentru blondină:

8 linguri sau 115 g de unt
215 g zahăr brun
1 ou mare
1 linguriţă extract vanilie
1/2 linguriţă extract migdale
1/4 linguriţă de sare
125 g făină


Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 175 de grade. Tapetează o tavă pătrată cu hârtie de copt. Într-un bol mediu, adaugă untul topit şi zahărul brun şi amestecă până devine omogen. Adaugă oul, vanilia, extractul de migdale şi sarea şi continuă să amesteci viguros până aluatul devine fin.


Când totul arată combinat perfect, adaugă făina şi amestecă până este încorporată, apoi amestecă uşor cu o lingură de lemn sau o spatulă. Aluatul va fi destul de gros, aşa că trebuie să amesteci bine.

Ştii că e gata când aluatul curge de pe marginea bolului.


Adaugă toppingurile preferate, cum ar fi fulgii de ciocolată, nucile, alunele sau fructele uscate. Pune aluatul în tavă şi coace pentru 20-25 de minute sau până marginile devin rumene, dar interiorul arată puţin nefăcut.

Centrul aluatului va continua să se coacă în timp ce prăjitura se răceşte. Scoate blondinele din tavă şi lasă-le să se răcească pe un grătar, apoi taie-le în pătrăţele. Poţi adaugă sos de caramel sau ciocolată.

Loading...