Cel mai simplu desert, nu numai că poate fi preparat de oricine, dar are şi un gust minunat.

Ingrediente

1 banană
1 cană mare fulgi de ciocolată
2 linguri ulei de cocos

Mod de preparare

Taie banana feli şi pune feliile într-o tavă. Pune tava la rece, în frigider, până când feliile de banană sunt îngheţate, cam 1 oră.

Într-un bol, pune fulgii de ciocolată şi uleiul de cocos. Pune bolul la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde şi amestecă. Pune din nou la cuptor pentru încă 15 secunde şi amestecă din nou, până când ciocolata este complet topită, iar uleiul de cocos este încorporat. Mai pune în cuptor pentru câteva secunde dacă este necesar. Pune ciocolata topită deoparte, pentru a se răci.

Când feliile de banană sunt îngheţate, dă-le prin ciocolata topită, având grijă ca ambele părţi să fie complet acoperite. Poţi folosi o furculiţă, pentru a le scurge de excesul de ciocolată, înainte de a le pune pe o hârtie de copt. Pune feliile în frigider. Le poţi servi când ciocolata de deasupra se întăreşte.

Sursa: the view from great island

Loading...
Evaluează articolul