Borş de vită

Oxtail soup jpeg

Din când în când mai simţim nevoie de o ciorbă caldă, mai ales în zilele astea friguroase şi mohorâte de iarnă. Un borş de vită, acru şi aburind este propunerea noastră de astăzi.

Ingrediente pentru borş de vită

1 kg oase de vită cu carne pe ele 2 cartofi 1 ceapă mare 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ardei gras 200 g pulpă de roşii din conservă borş 1 lingură leuştean verde sare piper

Mod de preparare pentru borş de vită

Se spală oasele în mai multe ape reci, se îndepărtează pieliţele şi se pun la fiert cu trei litri de apă rece. Se lasă să fiarbă, îndepărtând cu grijă spuma formată, până când carnea

devine moale. Se adaugă legumele tăiate după dorinţă, sare, după gust, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă împreună 15 minute. Se adaugă pulpa de roşii, se potriveşte din

nou gustul de sare şi piper, se lasă să mai fiarbă 10 minute şi se adaugă borşul. După 2-3 clocote, se ia de pe foc. Serveşti borşul de vită cald, garnisit cu leuştean verde tocat, presărat deasupra.